Aristoteles V

Kleur: Bruin

Hoogte: 1.72m

Geboren: 2005

Dekgeld: €1250,- Gust €300,-

Goedgekeurd door: KWPN

Padinus x Lux x Farn x Xebec

Aristoteles V werd als driejarige aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, en werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Op jonge leeftijd werd dit fokproduct van Sjraar Vullers verkocht naar Amerika, waar hij zeer succesvol was op 1.60m niveau met Jonathan McCrea. Deze combinatie was jarenlang actief op het hoogste niveau in de sport, ze wonnen in 2018 de Grand Prix van Saugerties en Bromont en waren 6e in de Grand Prix van Ocala. In 2016 waren ze 4e in de Grand Prix van Lexington en het jaar daarvoor al 2e, 3e en 4e in Tryon.

Zijn vader Padinus, zoon van de topvererver Heartbreaker, heeft al jarenlang een hoge fokwaarde bij het KWPN. Padinus bracht uit een relatief klein aantal nakomelingen meerdere goed presterende Grand Prix-kinderen waaronder Admara. Zijn moeder Tableau-Vivant is een elite prestatiemerrie van de hengst Lux. Lux was zelf zeer succesvol op het hoogste niveau in de sport en meerdere nakomelingen volgden in zijn voetsporen. Tableau-Vivant bracht van Numero Uno het 1.50m-springpaard Fjury V van Michel Hendrix. Verder in de afstamming komen we de preferente hengst Farn en de volbloed Xebec tegen.

Aristoteles V voldoet aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen betreffende straalbeen en spat. De exterieurbeoordeling levert geen bemerkingen op. De genoomfokwaarde is 101 (43% betrouwbaarheid) en hij is geen drager van WFFS.

After being invited tot the KWPN Championships of theStallionshow 2008, Aristoteles was sold to the USA were he jumped on Grand Prix-level withJonathan Mc Crea. After a very succesfull carreer, were he won over 1.4 million Dollars, he came back tot the Netherlands in the summer of 2020 as a KWPN approved stallion. We are very lucky to present you this very succesfull offspring of Padinus on our breeding station!

PADINUS

HEARTBREAKER

NIMMERDOR

BACAROLE

LADINA

GRANNUS

EVERDINA

TABLEAU-VIVANT

LUX Z

LORD CALANDO

APOCALYPTE Z

VORE

FARN

DOREE