GYNEACOLOGIE:

Leontine ter Harmsel- Zanderink heeft heel veel ervaring en kennis op het gebied van vruchtbaarheidsbegeleiding van het paard. Naast de begeleiding van merries is er ook veel ervaring met het drachtig krijgen van probleemmerries en embryotransplantatie.

Door middel van onderzoek (met echografie) wordt het optimale tijdstip van de inseminatie van de merrie bepaald. Vervolgens wordt met de merriehouder besproken wat de beste dag is om het drachtigheidsonderzoek uit te voeren, ook met het oog op de preventie van een tweelingdracht.

Tegenwoordig worden steeds meer merries geïnsemineerd met diepvriessperma, hetgeen al enkele jaren tot de routine werkzaamheden behoort op de kliniek. Indien de merrie goed hengstig is, kan zij op de kliniek worden opgenomen om zo dicht mogelijk bij de eisprong met diepvriessperma te worden geïnsemineerd. De op deze wijze verkregen drachtigheidsresultaten op de kliniek zijn zeer goed, zelfs vergelijkbaar met de resultaten van het gebruik van vers sperma. Op onze site kunt u vinden welke hengsten wij ter beschikking hebben.

Ook embryotransplantatie behoort tegenwoordig tot één van de mogelijkheden op onze praktijk. Het is een techniek die steeds meer wordt toegepast bij de paarden die volledig in de sport lopen. Door middel van embryotransplantatie is het dus mogelijk dat de merrie door kan lopen in de sport terwijl er toch een veulen van gefokt wordt. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Leontine ter Harmsel- Zanderink.