Defender VDS Z

Kleur: Zwart

Hoogte: 1.73m

Geboren: 2017

Dekgeld: € 1200,-

Goedgekeurd door: Zangersheide, aangewezen KWPN

WWW.DEFENDER-Z.NL

De zwarte blikvanger Defender VDS Z was absoluut één van de smaakmakers op de KWPN Stallion Show. De moderne hengst maakte in zowel de eerste als tweede bezichtiging veel indruk met zijn voorkomen, goede galop, extra springmanieren en zeer atletische vermogen. Dat in combinatie met zijn sterke afkomst maakt hem één van de meest complete hengsten van zijn jaargang en hij werd dan ook met genoegen uitgenodigd voor het KWPN verrichtingsonderzoek. In zijn pedigree is de onder Christian Ahlmann zeer succesvolle krachtpatser Dominator Z gecombineerd met de bewezen Teusi-stam. Dominator Z maakt veel indruk op het hoogste niveau en lijkt zijn stempel te gaan drukken als vererver, zo leverde hij al opvallende goedgekeurde zonen als D’Aganix 2000 Z, Dorian Grey BR Z, Querido VG Z en Dirty Harry Z.

Defender VDS Z is gefokt uit de (inter)nationaal 1.40m-geklasseerde merrie Atureusa S. Zij is een halfzus van de opvallend springende KWPN-goedgekeurde hengst Etoulon VDL (v.Toulon), waarmee Jur Vrieling op 1.50m-niveau presteert, en het internationale 1.45m-springpaard Dereusa S (v.Numero Uno). Grootmoeder Utareusa is op haar beurt een halfzus van het Grand Prix-paard Re Mexico (v.Concorde) en uit deze directe lijn komen ook het Grand Prix-paard Broken Heart (v.Concorde) en hengsten als Kazan Z (v.Baloubet du Rouet) en Levi VDL (v.Arezzo VDL).

Met zoveel eigen talent en uitstekende springgenen wacht Defender VDS Z een grote toekomst voor zowel sport als fokkerij. Hij is vanaf dit seizoen beschikbaar voor de fokkerij.

DOMINATOR Z

DIAMANT DE SEMILLY

LE TOT DE SEMILLY

VENISE DES CRESLES

CEPHALE 2000

CASSINI I

NEPHALE

ATUREUSA S

PADINUS

HEARTBREAKER

LADINA

UTAREUSA

CALVADOS

BRIGITTE