Defender VDS Z

Kleur: Zwart

Hoogte: 1.74m

Geboren: 2017

Dekgeld: € 1200,- Gust €300,-

Goedgekeurd door: Zangersheide, KWPN

WWW.DEFENDER-Z.NL

Once in a life-time horse!

Defender Z is de toekomst voor de springpaardenfokkerij. Een hengst die alles in zich heeft om een grote rol te gaan spelen zowel in de fokkerij als in de topsport. Qua exterieur, springmanieren, galoppade en afstamming is hij de belichaming van het moderne sportpaard.

Zijn vader Dominator 2000 Z is de “breeders darling” van Zangersheide. De hengst die van het begin af aan zoveel merries mocht dekken lijkt de verwachtingen meer dan waar te maken. Met Christian Ahlman is deze hengst een superster in de ring.

Maar anno 2021 weten we dat de moederlijn mogelijkerwijs nog meer zegt over de kwaliteit van een hengst dan de vader. En die fantastische moederlijn, die is zondermeer aanwezig bij Defender Z. Zijn moeder Atureusa S, sprong zelf op 1.40 niveau. Daarachter de bekende stempelhengsten Calvados, Le Mexico en Lucky Boy xx. Dat zij geen toevalstreffer is blijkt wel uit het feit dat ze de halfzus is van de goedgekeurde hengst Etoulon VDL, die inmiddels 1.50 springt en van de 1.60 springende Dereusa S. Verderop in de directe moederlijn vinden we meerdere GP paarden.

Defender Z is goedgekeurd bij het KWPN en Zangersheide. Tijdens het verrichtingsonderzoek werd hij naast zijn springkwaliteiten geroemd om zijn galoppade, instelling en intelligentie.

Vers sperma van Defender is beschikbaar van eind april tot en met 30 juni. Daarbuiten is diepvriessperma van hem voorradig.

Defender Z is the future for showjumper breeding. He has everything to be able to make a huge contribution, both in breeding and in international show jumping.

His father Dominator 2000 Z is the ‘breeders darling’ of Zangersheide and a true star in the jumping arena with Christian Ahlmann.

His dam is Atureusa S (by Padinus), who jumped internationally at 1.40 level. Atureusa S is the half-sister to the 1.60 jumping Dereusa S and the approved stallion Etoulon VDL (1.50) In the direct dam line we find many more top show jumpers.

Defender Z has been approved at Zangersheide and KWPN. His performance at both shows was exceptional. During the performance test he was praised because of his jumping qualities, canter, attitude and intelligence.

Defender will be available with fresh semen from the end of April till June 30.

DOMINATOR Z

DIAMANT DE SEMILLY

LE TOT DE SEMILLY

VENISE DES CRESLES

CEPHALE 2000

CASSINI I

NEPHALE

ATUREUSA S

PADINUS

HEARTBREAKER

LADINA

UTAREUSA

CALVADOS

BRIGITTE