Tolkien

Kleur: Vos

Hoogte: 1.71m

Geboren: 2019

Dekgeld: €750,- Gust: €300,-

Goedgekeurd door: BWP

Nixon van ’t Meulenhof x Elvis ter Putte x Bamako de Muze

Tolkien is gefokt uit de fantastische Querly Chin stam, gecombineerd met de talentvolle Nixon van ’t Meulenhof. Zijn sportieve exterieur, fantastische galoppade en dito springmanieren maken hem zeer interessant zowel als springpaard als dekhengst. Daarnaast is hij zeer intelligent en super fijn om mee te werken. Dat maakt hem voor bijna iedere merrie een potentiële partner!

De afstamming van Tolkien is van bijzondere kwaliteit. Wanneer je kijkt naar de vaders dan zie je achter elkaar de hengsten Nixon van ’t Meulenhof, Elvis ter Putte, Bamako de Muze, Kashmir van ’t Schuttershof, Darco & Chin Chin. Stuk voor stuk hengsten die hun sporen in de wedstrijdring en in de fokkerij ruimschoots verdiend hebben. Nixon van ’t Meulenhof komt uit één van de beste stammen wereldwijd. Hij veroverde op jonge leeftijd de harten van de springliefhebbers. Met zijn goede galoppade, overzicht en extreem goede techniek is hij een opvallende verschijning in de Belgische hengstencompetitie en werd terecht winnaar van de BWP Young Stallion Award. Als zoon van Denzel van ’t Meulenhof en topmerrie Carthina Z is dat geen verrassing. Carthina Z is tevens de moeder van Emerald van ’t Ruytershof, Ilusionata van ’t Meulenhof en Diamanthina van ’t Ruytershof. Inmiddels is de 9 jarige Nixon van ’t Meulenhof, onder Jos Verlooy, succesvol op 1.55 niveau gestart.

Alsof dit allemaal nog niet bijzonder genoeg is maakt de moederlijn de afstamming van Tolkien extra bijzonder. Zeven moeders op rij springen of sprongen op 1.40 niveau en hoger! Zijn moeder Libelle de Muze won onlangs nog een rubriek onder Aiko Paridaen in Vejer de la Frontera. Oma Lora Piana Boyante de Muze was actief op 1.60 niveau en is o.a. de moeder van het 1.60 paard Estoy Aqui de Muze. Haar moeder is Narcotique de Muze II die gereden werd door Eric Lamaze op 1.60 niveau. Narcotique gaf naast haar sportcarrière vele toppaarden zoals Sea Cost Ferly, Querlybet Hero en Farfelu de la Pomme. De moeder van Narcotique is Querly Chin (ook succesvol op 1.60 niveau) die aan de basis staat van deze fantastische stam.  waar paarden als Exquis Wallnoot de Muze, Vagabond de la Pomme, Jenson van ’t Meulenhof, Toupie de la Roque en Ducati van ’t Schuttershof uitkomen. Bijzonder om te vermelden is dat de vader van Nixon van ‘t Meulenhof, Denzel van ’t Meulenhof tevens uit deze stam komt en dat het waardevolle bloed van Querly Chin en haar familie op deze manier dubbel is vastgelegd in Tolkien.

Tolkien hoeft het niet alleen maar van zijn uitmuntende familie te hebben. Zelf heeft hij een fantastisch, modern springpaardenmodel, een lichtvoetige grote galoppade en springt met veel techniek en inzet. Daarnaast beschikt deze aparte verschijning over een werkwillig en eerlijk karakter. Succes gegarandeerd!!

Tolkien gefokt uit de Querly Chin stam met maar liefst zeven moeders op rij die 1.40 of hoger gesprongen hebben. Dat gecombineerd met een echt springpaarden exterieur, fantastische springmanieren en een topkarakter. Een echte eyecatcher!

NIXON VAN 'T MEULENHOF

DENZEL V 'T MEULENHOF

MARIUS CLAUDIUS

NARCOTIQUE DE MUZE IV

CARTHINA Z

CARTHAGO

TANAGRA'S VAN HET DAROHOF

LIBELLE DE MUZE

ELVIS TER PUTTE

DIAMANT DE SEMILLY

UKASE TER PUTTE

CHICA DE MUZE

BAMAKO DE MUZE

LORO PIANO BOYANTE DE MUZE