Oxbow Turfhorst

Kleur: Schimmel

Hoogte: 1.20

Geboren: 2019

Dekgeld: €800,- Gust: €300,-

Goedgekeurd door: KWPN

Chacoon Blue x E Star x Numero Uno

De opvallend chique Oxbow Turfhorst werd uitsluitend met achten ingeschreven als dekhengst bij het KWPN. Voor zijn instelling en galop verdiende hij zelfs een 8,5.

Zijn vader, Chacoon Blue, is hard op weg om net zo’n goede vererver te worden als diens vader, Chacco Blue. De oudste nakomelingen van de hengst, die zelf op 1.55m niveau actief was, zijn pas acht maar wie een kijkje neemt op HorseTelex ziet dat het aantal internationaal presterende paarden extreem hoog is.

De moeder van Oxbow is Key Star SIH, deze merrie liep op 1.35 niveau en is een dochter van E Star en Georgia-S, een telg uit de bekende Zottie stam. De hengst E Star is een zoon van Olympisch kampioen Big Star en sprong op 1.40m niveau met Janika Sprunger.
Aan moederskant van Key Star zien we de 1.30 springende Georgia-S (v. Numero Uno), zij is ook de moeder van Jump Star die uitkomt in het 1.50m. Deze Zirocco Blue VDL merrie won als zevenjarige de Blom Cup. Daarna gaat de lijn terug op Californie S-Z (actief op 1.30 niveau), de moeder van o.a. de 1.40m paard Bolivia-S en het 1.45m paard Jackson Paulowna.
Via Bolivia is Californie de oma van de 1.55m springende Hawaii-S. Deze tak van de Zottie stam gaf vele sportpaarden zoals o.a. Blackshaw (1,50m), Dawbreaker (1.50m) Utah-S (1.40m), Wyoming-S (1.40m) en South Dakota-S (1.40m).

Oxbow Turfhorst is een fijn te rijden hengst met een goede instelling. Hij heeft goede reflexen en toont veel vermogen op de sprong. Zijn galop valt op door de goede balans en verder gaat changeren Oxbow uiterst eenvoudig af. Gezien zijn sportieve familie, bovengemiddeld verervende vader en het talent wat hij toont onder het zadel zou Oxbow weleens een zeer interessante keuze voor uw merrie kunnen zijn!

CHACOON BLUE

CHACCO-BLUE

CHAMBERTIN

MOM'S CONTARA

CINDINA

CARTOON

WIDINA II

KEY STAR SIH

E STAR

BIG STAR

SUNRISE

GEORGIA-S

NUMERO UNO

CALIFORNIE-S Z