Ormantico

Kleur: Schimmel

Hoogte: 1.68

Geboren: 2019

Dekgeld: €900,- Gust €300,-

Goedgekeurd door: KWPN

Hermantico x Chin Chin

LEVENSNUMMER 528003201906608
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP SP 2,2% (GEM-HOOG)
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 7,00
Draf 7,00
Houding en balans 7,50
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 9,00
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 83,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2023
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Ormantico is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een lichte hoofd hals verbinding.
De hals is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed en is ruim voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en iets week. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is hellend, goed van lengte en van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is zowel terzijde als voor correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Ormantico is een zoon van de hengst Hermantico (v.Comme Il Faut) in combinatie met de merrie Dark Princess, zij is een dochter van de interessante hengst Chin Chin (v.Constant), die via moederszijde aan de basis staat van vele binnen -en buitenlandse moederlijnen. Grootmoeder Falandria (v.Zeus) gaf in de sport al enige kwaliteit door, waaronder Stapp’s Phentagera (v.Quidam de Revel), die op internationaal niveau succes had. Ook nakomelingen als Jalandria (v.Emilion), die met Henk van de Pol op 1.50m-niveau sprong, alsook Olandria (v Quidam de Revel), die succesvol was op 1.45m-niveau. Deze dochter van Zeus staat ondertussen ook als grootmoeder van verschillende springpaarden te boek, zoals het 1.60m-paard Cor de Emilion (v.Cor de Almé), het 1.55m-paard, Universo (v.Celano) en de 1.45m-paarden , Balandria (v.Air Jordan Z), Alandria Z (v.Andiamo), Filandria (v.Indoctro) en Unbreakable (v.Untouched). Verder zien we in deze lijn de interessante hengsten Nimmerdor, Courville xx, Heidelberg en Amor.

Onderzoekrapport:
Ormantico is een goed te rijden hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans. De galop is lichtvoetig, ruim voldoende actief met een goede ruimte en een goede balans waarbij de hengst wisselend changeert. Ormantico springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en ruim voldoende lichaamsgebruik. Ormantico springt met een goede voorbeentechniek en een voldoende achterhandtechniek. Ormantico lijkt zeer voorzichtig en toont veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Ormantico veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Ormantico kan de springkwaliteiten, met name reflexen en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

HERMANTICO

COMME IL FAUT

CORNET OBOLENSKY

RATINA Z

CHIQUITITA

COLBERT GTI

CIRA BE

DARK PRINCESS

CHIN CHIN

CONSTANT

LARESE

FALANDRIA

ZEUS

ALEXANDRIA