Billy King

Kleur: Vos

Hoogte: 1.72m

Geboren: 2003

Dekgeld: € 1000,- Gust €300,-

Goedgekeurd door: OS

Baloubet du Rouet x Quilot Z x Pilot x Direx

Héét van de naald!!

Nadat enkele Duitse en Bulgaarse ruiters Billy King hebben uitgebracht en hij een 8e plaats behaalde op de Olympische Spelen met de Bulgaarse ruiter Valentin Valkov, is Billy King door Paul Schockemöhle verkocht aan de Nederlandse Suus Kuyten. Zij heeft vele prijzen met hem behaald in het 1.60m springen. Suus won met Billy King oa de 2e prijs in Teouhan, 5e in CSI Arrezzo, winnaar GP Drammen, geplaatst Jumping Amsterdam etc.

Harrie Wiering reedt hem naar de overwinning in de openingsrubriek van the Sires of the World in Zangersheide 2017, winnaar van het 1.40m in Indoor Wierden 2017, 2e in het 1.40m Roosendaal etc. Na zich jarenlnag tot op 1.60m niveau te hebben bewezen, is Billy King nu beschikbaar voor de fokkerij. Hij bracht al  enkele nakomelingen, waaronder de internationaal presterende Brady, en de op 1.45m niveau winnende Baloufina en Balou Blue.

Suus Kuyten prijst Billy King met zijn fantastische instelling, hij heeft álles erin, een mooi type, en kan voor een Baloubet zeer goed galopperen.

Vader van Billy King is de Legendarische Baloubet du Rouet, die als sportpaard álles gewonnen heeft onder Rodrigo Pessoa, maar ook als fokhengst zijn mannetje staat. Baloubet du Rouet was Olympisch Kampioen en driemaal winnaar van de wereldbekerfinale. Zijn nakomelingen presteren op het allerhoogste niveau.

Moeder is van Quilot Z, de Quickstar x Pilot, die zelf ook 150 m gesprongen heef. Uit deze moeder springt Coco Blue Floreval (v. Chacco Blue) 145m.

With Billy King, Enterbrook offers a very exclusive Grand Prix stallion for breeding.
He was successful
on international 1.50/1.60m level with several riders like Suus Kuyten.
After winning prizes for
many years, he is now retired and available for breeding.
This interesting Baloubet du Rouet
son already has a few offspring, including three international show jumpers.
His dam also foaled
an international 1.40m jumper and is a half sister of the Grand Prix show jumper Baloupetra.
Billy
King represents a succesful German damline.

BALOUBET DU ROUET

GALUBET A

ALME

VITI

MESANGE DU ROUET

STARTER

BADINE

PETULA

QUILOT Z

QUICK STAR

PARK AVENUE

PETRA

PILOT

DIANA