Enterbrook menu logoDierenkliniek EnterbrookDekstation EnterbrookMedewerkers van Dierenkliniek en DekstationEnterbrookOpeningstijden van Dierenkliniek en DekstationEnterbrook

Keuringen bij Dierenkliniek EnterbrookKEURINGEN


Buigproef van het voorbeenDierenkliniek Enterbrook verzorgt aan -en verkoopkeuringen, keuringen voor diverse stamboeken, hengstenkeuringen (KWPN, NRPS, FPS, Zangersheide AES, enz.) en PROK keuringen. Deze keuringen worden hoofdzakelijk uitgevoerd door leontine ter Harmsel- Zanderink. Inmiddels is zij al een aantal jaar Erkend keuringsdierenarts.

Tegenwoordig is een paard laten keuren voor dat je een aan- of verkoop doet één van de normaalste zaken. Door de crisis durven eigenaren tegenwoordig geen gok meer te wagen om zomaar een paard te kopen of te verkopen, met alle risico's van dien. Een volledige aankoop/ verkoopkeuring bestaat uit 2 verschillende onderdelen: Men kan ook kiezen om één van de onderdelen uit te laten voeren. Dit is altijd in overleg met de eigenaar.

Sportkeuring:


* Klinische Keuring:
- hart en longen luisteren in rust, ogen en beenwerk bekijken en voelen.
- longeren op harde volte
- buigproeven van alle benen.
- longeren op zachte volte. Conditie bepaling en tot slotte worden de longen en het hart weer beluisterd..

*Röntgenlogische keuring:

Voor een sportkeuring worden er normaal 20 Röntgenopnamen gemaakt.

 

Na het totaalbeeld zal de dierenarts uitleg geven over de toestand van het paard, zodat u tot een goed besluit kunt komen.

PROK- Keuring:


= Project Röntgenlogisch onderzoek K.W.P.N.
Deze röntgenlogische keuring bestaat uit minimaal 22 foto's. De foto's worden opgestuurd en beoordeeld door het K.W.P.N.
Hiermee kan de fokker een PROK- certificaat ontvangen waardoor je de kans op gezonde nakomelingen vergroot. Het is een kwaliteitskenmerk voor de fokkerij.

Hengstenkeuring

Elk stamboek stelt strenge eisen. Voor K.W.P.N. bijvoorbeeld wordt er een klinische keuring, PROK-keuring en een cornage-onderzoek geëist terwijl Zangersheide alleen een klinische keuring met een set door hen gestelde röntgenfoto's eist.

Voor meer informatie over keuringen kunt u ons altijd bellen op het telefoonnummer: 0547-383309


Overdekte zachte volteHarde volte