Zapatero VDL

Kleur: Donkerbruin

Hoogte: 1.68m

Geboren: 2004

Dekgeld: €1100,-

Goedgekeurd door: KWPN, Hannover

Chin Chin x Icolando x Notaris

Vader Chin Chin nam deel aan de Olympische Spelen in Seoul en Barcelona, de WEG te Stockholm en Wereldbekerfinales. Ircolando is vader van internationale springpaarden als Ness Go, Carnivale en Orlando. Ook zijn grootvader Irco Polo (v. Marco Polo) is een springpaardenvererver. De hengsten Notaris en Joost brachten vele op het hoogste niveau presterende springpaarden als Kanselier, Eldorado, Carrera en VIP, maar ook vooral in de moederlijn zien we dezen heel veel terug in vele toppers. Deze vaderlijn bestaat uit alleen maar bewezen hengsten in sport en fokkerij, en zorgt ervoor dat ze via Zapatero bewaard en verder gegeven kunnen worden in de fokkerij.

De moeder van Zapatero is de ‘Elite, Sport’ merrie Manieta, die onder de naam Brugman’s Princes Internationaal sprong en Nationaal Kampioen van de 4-jarige springpaarden werd.

Grootmoeder Anita is ‘Prestatie’ merrie geworden door o.a. de prestaties van Zapatero’s moeder, het internationale springpaard Orlando en nog enkele Z/ZZ-springpaarden.

Zapatero werd reservekampioen van de hengstenkeuring 2007 en deed een goede 70-dagen test.

In de sport presteert Zapatero naar verwachting. Als 4-jarige werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie klasse L en nu wordt hij op internationaal niveau uitgebracht door Angelique Hoorn. Ze hebben al een aantal mooie resultaten geboekt in de internationale rubrieken voor jonge springpaarden, ze werden o.a. 6de in Neeroeteren en Zuidwolde.

Zapatero kreeg een lovend veulenrapport, zijn veulens zijn mooi van type en galopperen extra. Op veulenkeuringen worden zijn nakomelingen vaak hooggeplaatst. In 2009 waren er vijf van zijn veulens geselecteerd voor de Nationale veulenkeuring, waarvan Eopera VDL als 5de eindigde en Elleminka als 10de in de finale.

Zijn eerste nakomelingen springen goed, bij het vrijspringen tonen ze veel reflexen, techniek en vermogen.

CHIN CHIN

CONSTANT

COR DE LA BRYERE

ELLA

LARESE

FARNESE

CESTA

MANIETA

IRCOLANDO

CASIMIR

ZOLANDA

ANITA

NOTARIS

ROSITA