Mylord Carthago

Kleur: Schimmel

Hoogte: 1.71m

Geboren: 2000

Dekgeld: €2500,-

Goedgekeurd door: Holstein, Selle Francais, SI

Mylord Carthago is een moderne hengst met zeer veel uitstraling.

Vader Carthago (Capitol I x Calando) heeft jaren op topniveau gepresteerd. Onder Jos Lansink heeft hij 2 maal deelgenomen aan de Olympische Spelen en behaalde oa teambrons tijdens het EK 1999. Grootvader is de wereldberoemde Jalisco B: vader van fenomenen als Quidam de Revel, Quito de Baussy, Olisco, Papillon Rouge etc. Hij staat 2e op de World Ranking voor springpaarden.

Moeder van Mylord Carthago is de fenomenale fokmerrie Fragance de Chalussse, die meerdere malen voor het Franse landenteam uitkwam en deelnam aan de Europese Kampioenschappen 2011, de Wereldruiterspelen van 2010 en de Olympische Spelen 2012. Ook de grootmoeder heeft internationaal gesprongen. Verder komen uit deze sterke moederlijn nog diverse succesvolle springpaarden o. a. Morgat, Triomphe de Muze, Jolly Mome, Vodka Orangede Muze en Mifrane Manciaise.

Mylord Carthago was als vier-, vijf- en zesjarige finalist in Fontainebleau en kwalificeerde zich als zevenjarige voor het wereldkampioenschap der jonge springpaarden in Lanaken. In 2008 begon hij aan een schitterende internationale springcarrière, hij won de Grand-Prix van La Courneuve, Saint-Lo en Chantilly en tal van andere grote internationale wedstrijden.

Onder Penelope Leprevost behaalt Mylord Carthago zeer goede klasseringen in de Grand Prix: 1e CSI5* Parijs, 2e CSI3* Aachen, 2e Madrid, 2e La Baule, 1e Nations Cup Rome etc. In 2012 presteerde hij goed op de Olympische Spelen, was 1e in de GP van Helsinki en Wenen, 1e in de Nations Cup van Gijon en Aken.

KWPN Hengstenkeuring 2014 2 hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek: x New York x Corrado I x Ronald en x Major de la Cour x Tapalque xx x Coaltown xx.

CARTHAGO

CAPITOL I

CAPITANO

FOLIA

PERRA

CALANDO I

KERRIN

FRAGRANCE DE CHALUS

JALISCO B

ALME

TANAGRA

NIFRANE

FURY DE LA CENSE

IFRANE X