Mans

Kleur: Donkerbruin

Hoogte: 1.73m

Geboren: 2017

Dekgeld: €1000,- Gust €300,-

KWPN-verrichtingskampioen 2020!!

Mans is verrichtingskampioen 2020 van het KWPN. Hij behaalde 88 punten tijdens het verrichtingsexamen en scoorde daarmee verreweg het hoogst van zijn jaargenoten! Met 9’s voor de galop, voor houding & balans, voor techniek, voor rijdbaarheid en voor aanleg als springpaard!

De populaire Cornet Obolensky-zoon Comme il Faut, zelf met Marcus Ehning zeer succesvol op het hoogste niveau in de sport, is de vader van Mans. In Comme Il Faut komt het bloed van de succesvolle springvererver Cornet Obolensky en de legendarische G.Ramiro Z-dochter Ratina Z, die met Piet Raijmakers teamgoud won op de Spelen van 1992 en vier jaar later met Ludger Beerbaum in Atlanta wederom.

De moeder van Mans is Quitania, die een dochter is van de jong gestorven Quidam’s Rubin (v.Quidam de Revel) die inmiddels al een aantal Grand Prix-springpaarden heeft gebracht. Quitania sprong op 1.40m-niveau, net als haar volle broer. Vervolgens vinden we de staatspremiemerrie Calista (v.Charisma I, v.Calido I) en de hengst Pilot in de moederlijn van Mans. Uit de lijn komen ook de 1.50m-paarden Colour Your Life (v.Christiano), Luca (v.Lordanos) en Papageno (v.Pavarotti van de Helle).

Afgelopen winter viel Mans onder Christel Kalf op tijdens de Hengstencompetitie van het KWPN door zijn enorme bereidheid tot werken, zijn vermogen en zijn electriciteit. Met zijn fantastische galoppade en zijn zeer goede balans waren de parcoursen voor Mans een simpele opgave!

Fok/aanparingsadvies:
Mans kan het model en de beweging verbeteren en de springkwaliteiten toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Mans is The Winner of the Stallion Performance Test 2020!! He got 88 points and a 9 for predisposition as jumping-stallion!
Father is the
very popular stallion Comme Il Faut, who jumps on Grand Prix level with Marcus Ehning and has a véry impressive offspring untill now!!

Mans can give a very nice scope and a lot of jumping-qualities to his offspring!

COMME IL FAUT

CORNET OBOLENSKY

CLINTON

RABANNA VAN COSTERSVELD

RATINA Z

RAMIRO Z

ARGENTINA Z

QUITANIA

QUIDAM'S RUBIN

QUIDAM DE REVEL

HELVECIA

CALISTA

CHARISMA

PIA