Kannan

Kleur: Donkerbruin

Hoogte: 1.74m

Geboren: 1992

Dekgeld: €2500,- Gust €500,-

Goedgekeurd door: OS, KWPN, SF, RHEIN, SWB, OLD

Kannan: Bewezen in sport en fokkerij

De pedigree van Kannan is een aaneenschakeling van grootheden uit de Nederlandse fokkerij met Voltaire, Nimmerdor en Le Mexico. Hengsten die stuk voor stuk garant staan voor vererving van excellente springkwaliteiten. De moeder van Kannan is Cemeta, een keur, preferente, prestatiemerrie van Nimmerdor uit de preferente merrie Wozieta.

Kannan kan zelf terugkijken op een succesvolle carrière in de topsport. Onder het zadel van Michel Hecart won hij de Franse titel in 2005 en nam in datzelfde jaar deel aan de Europese Kampioenschappen in San Patrignano. Daarnaast won Kannan de Grote Prijs in Deauville, eindigde als 2e in de Grote Prijzen van Gijon, La Courneuve en Vichy en maakte deel uit van het Franse team dat de Nations Cup wedstrijden won in Lissabon en La Baule.

Als vaderpaard behoort Kannan tot de beste springpaardenleveranciers ter wereld en staat als 5e in de WBFSH- wereldranglijst voor springpaarden. Dit resultaat heeft Kannan te danken aan een groot aantal kinderen die schitteren in de internationale springsport waaronder de Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets. Ook op het WK in Caen 2014 waren nakomelingen goed vertegenwoordigd waarbij Molly Malone als 7e eindigde en Nino des Buissonnets als 11e. Molly Malone won afgelopen jaar maar liefst 6 internationale rubrieken waaronder de Grote Prijs van Stockholm en de landenwedstrijd van St. Gallen. Quabri de L ‘Isle won de openingswedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was winnaar van de Grote Prijs van Geneve en de landenwedstrijden in Calgary en Barcelona. Quorida de Treho won tweemaal de wereldbeker van Helsinki en de Grote Prijzen van St. Gallen en Parijs. Won de wereldbeker van Wellington en de Nations Cup van Rotterdam, won de wereldbekerwedstrijd van Gothenburg etc.

Meer succesvolle internationaal springende nakomelingen zijn o.a. A Big Boy, Babbe van ’t Roosakker, Baldo DS, Bridget, Carlito C, Diva II, Kismet, Padock du Plessis, Prof de la Roque, Kiwi du Gibet, Oh d’Eole, Paille de la Roque, Quabri de L’Isle Quartz van de Nieuwmolen, Quannan-R, Quintera, Rosana du Park, Simba de la Roque, Sultan du Chateua, Sybalia etc.

Springindex KWPN: 160.

VOLTAIRE

FURIOSO II

FURIOSO XX

DAME DE RANVILLE

GOGO MOEVE

GOTTHARD

MOSAIK

CEMETA

NIMMERDOR

FARN

RAMONAA

WOZIETA

LE MEXICO

ROZIETA