Glasgow van ’t Merelsnest

Kleur: Zwartbruin

Hoogte: 1.74m

Geboren: 2007

Dekgeld: €1400,-

Goedgekeurd door: NRPS, AES, Selle France, Hannover.

Glasgow van ’t Merelsnest: Grand Prix en Nations Cup winnaar!

Glasgow van ’t Merelsnest is een uitzonderlijk interessant gefokte hengst. Vader Nabab de Reve en grootvader Darco hebben zelf zeer succesvol gepresteerd.

Glasgow van ’t Merelsnest heeft een fantastische moederlijn. Zijn moeder Wendelina sprong zelf op internationaal Grand Prix niveau met Marc Van Dijk en is de volle zus van Sapphire, het succesvolle springpaard van de Amerikaanse ruiter Mclain Ward. Sapphire won maar liefst tweemaal de Olympische Gouden teammedaille en schreef vele Grote Prijzen op haar naam, waaronder die van Calgary en Wellington. Wendelina bracht naast Glasgow van ’t Merelsnest nog twee volle broers die internationaal springen, Edjaz en Koblenz van ’t Merelsnest. Grootmoeder Idjaz-C bracht naast Sapphire ook de internationale springpaarden Lapino, Qarco van ’t Merelsnest en Vincenzo van ’t Merelsnest.

Palmares

Glasgow van ’t Merelsnest is een grote hengst met maat en rek. Hij springt met onbeperkt vermogen en heeft de juiste instelling. Op 7-jarige leeftijd was Glasgow van ‘t Merelsnest Kampioen van het NRPS verrichtingsonderzoek.

Glasgow van ’t Merelsnest heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een top Grand Prix springhengst onder Jur Vrieling. Afgelopen twee jaar heeft hij laten zien te behoren tot één van ’s werelds beste springpaarden op dit moment. Onder Jur Vrieling presteerde hij ijzersterk en won de Grote Prijs van Rome en de wereldbekerwedstrijd van Helsinki. Het absolute hoogtepunt was de overwinning met het Nederlandse springteam in de finale van de Longines Nations Cup in Barcelona. Glasgow sprong twee fantastische nulrondes in deze finale. Met het Nederlandse team zegevierde hij ook in de landenwedstrijd van Falsterbo, waarin hij drie foutloze rondes sprong en was er een 2e plaats in Hickstead en in Rome. Daarnaast won hij een 1.50m in Amsterdam en een 1.45m in Drachten, en hij was 2e 1.55m Indoor Brabant en 10e in de GP Rotterdam. In 2016 won hij de GP Arezzo en was 2e in de GP Odense. Met het Nederlandse Team won hij de Nations Cup van La Baule, was er een 2e plaats in Odense en een 3e plaats in Falsterbo. In 2015 won hij o.a. de Six Bars van Mechelen, Melsomvik en Zuidbroek.

Nakomelingen

Zijn oudste nakomelingen zijn goed ontwikkeld en lijken goed te springen. Ze hebben een goede galop en beschikken over vermogen. Gweedore vd Groote Kamps Z won de GMB wedstrijd in Laag Soeren. Zoon Jewel Fortuna werd goedgekeurd in Mecklenburg.

Sensation TOK werd in Brazilië Kampioen van de categorie hengstveulens 12 tot 18 maanden oud. Hiralinde DN werd Kampioen van de Open Veulenkeuring van De Westhoek.

Meerdere veulens werden op verschillende veulenveilingen goed verkocht.

Glasgow van ’t Merelsnest voldoet aan de PROK, sport en cornage-eisen van het KWPN.

Zijn nakomelingen worden door het KWPN in het veulenboek geregistreerd.

NABAB DE REVE

QUIDAM DE REVEL

JALISCO B

DIRKA

MELODIE EN FA

ARTICHAUT

CARAVELLE

WENDELINA VAN'T MERELSNEST

DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

OCOUCHA

IDJAZ-C

HEDJAZ

CHIQUITA