Emereld van ’t Ruytershof

Kleur: Vos

Hoogte: 1.70m

Geboren: 2004

Dekgeld: €950,-

Goedgekeurd door: KWPN, BWP, SF, Westfalen

Diamant de Semilly x Carthago

Emerald van ’t Ruytershof is een opvallende verschijning. De vos hengst met zijn gouden manen, 4 witte voeten en een witte vlek onder zijn buik maar bovenal zijn inzet en karakter maken dat hij een publiekslieveling is.

Vader: Diamant de Semilly is de vader van deze bijzondere hengst. Diamant de Semilly is een prestatiehengst en vererver bij uitstek! De hengst uit 1991 van Le Tot de Semilly x Elf III. Zelf was deze hengst ook op het allerhoogste niveau actief. Zo won de hengst teamgoud WK 2000 Jerez de la Frontera en individuele 9e plaats in de finale, 2002 teamgoud WK, 2003 teamzilver EK Donaueschingen. Daarnaast won hij tal van Grote prijzen oa GP Saint-Lo en GP Caen. Meerdere nakomelingen van Diamant de Semilly zijn ook nu nog actief op het allerhoogste niveau zoals Don VHP Z, Elvis ter Putte en Urano de Cartigny.

Als 6-jarige werd Emerald van ’t Ruytershof al reserve kampioen op het WK voor jonge paarden. Daarna volgende velen internationale overwinningen met zijn vaste ruiter Harrie Smolders. Zijn beste prestaties van de afgelopen 2 jaar: 2017: Winner LGCT CSI5* Chantilly GP, Winner GCL CSI5* Chantilly Winner GCL CSI5* Valkenswaard, 3rd GCL CSI5* Cannes, 4th LGCT CSI5* London GP, 4th LGCT CSI5* Miami GP, 6th LGCT CSI5* Valkenswaard GP

2016: 2nd World Cup Final Gothenburg, 1st CSI5* Rotterdam, Nations Cup, 3th CSI5* Rotterdam, GP Olympic Games Rio 2016 final, 3th CSI5* Doha GCL.

De oudste nakomelingen van Emerald van ’t Ruyterhof hebben zich al gemeld op het hoogste niveau. Igor (Emerald x Nabab de Reve) met Jos Verlooy. Deze combinatie was afgelopen jaar nog reserve kampioen op de Belgische kampioenschappen. Jeunesse van ’t Paradijs (Emerald x Heartbreaker) is ook zeer succesvol met Lorenzo de Luca. Recent is er nog een embryo van Emerald x Nabab de Reve verkocht voor 60.000 euro.

DIAMANT DE SEMILLY

LE TOT DE SEMILLY

GRAND VENEUR

VENUE DU TOT

VENISE DES CRESLES

ELF III

MISS DES CRESLES

CARTHINA Z

CARTHAGO

CAPITOL I

PERRA

TANAGRA "S" VAN HET DAROHOF

LYS DE DARMEN

GESINA VAN HET DAROHOF