Douglas

Kleur: Bruin

Hoogte: 1.72m

Geboren: 1998

Dekgeld: €1250,-

Goedgekeurd door: NRPS, AES.

Vererft zijn kwaliteiten en zorgt voor de waardevolle Darco-genen!!

Vaders en grootvaders hebben al vele topspringpaarden en hengsten geleverd zoals Sapphire, Parco, Indoctro, Carthago, Roderik, Dardento, Landgraf en Lord.

Moederszijde, Holsteinerstam 318D2, brengt de Grand Prix-hengsten Corofino en Coriano. Ook 3 volle broers van de overgrootmoeder zijn goedgekeurd: Lido, Leonarde en Lekar, allen S-springen.

Douglas beschikt over een onbeperkt vermogen en een beste techniek. Als 3-jr. werd hij in Adelheidsdorf 1e bij het springen met 139,49 punten. Hij kreeg voor de verschillende springonderdelen een 10-9,3-9,3-9,5. Als 4-jr. werd hij kampioen van Ierland waarna hij er succesvol werd uitgebracht in 1.40/1.50m. parcoursen door Conor Swail. Douglas zelf werd o.a. 2e en 4e in Dublin, 3e in Dunlaoghaire etc. Een ernstige blessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn sportcarrière.

De eerste nakomelingen van Douglas breken door op internationaal niveau: Crosstown Skylight, 1e 1.40 m. Rotterdam, Suma’s Zorro, winnaar meerdere 1.40 m. rubrieken, Carneyhaught Manx won de Finale voor 6- en 7-jr.  Springpaarden tijdens de Cavan International Horse Show, Colorado was voor € 340.000 het duurste paard in de Expo Talent Sale.

Zoon Dallas is goedgekeurd bij Zangersheide en slaagde glansrijk voor zijn verrichtingen in Duitsland. Zoon Camillo VDL won de L-finale in Zuidbroek, dochter Cirnanda werd Nationaal KWPN Vrijspringkampioen in Ermelo.

Voldoet aan de sport-, PROK- en cornage-eisen van het KWPN

Springindex: Duitsland 147, KWPN 142

DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

LUGANO I

ADLERFLUT

OCOUCHA

CODEX

LATOUCHA

FIONA M

CAPITOL I

CAPITANO

FOLIA

BUFFET

RENOMEE

PANTELLA