Diamond Z

Kleur: Bruin

Hoogte: 1.77m

Geboren: 2009

Dekgeld: €1500,-

Goedgekeurd door: Zangersheide

Diamant de Semilly x Contender x Nimmerdor

Diamond Z (Diamant de Semilly x Contender) is bij Zangersheide goedgekeurd voor het leven. Deze langgelijnde hengst heeft als grootmoeder niemand minder dan de GP-paarden leverancier Femmenor V (Nimmerdor). Diamond Z zelf zal dit jaar op internationale concourse uitkomen met Nicolas Delmotte. De hengst beschikt over uitzonderlijk veel vermogen en is ondanks zijn grootte ook een echte eyecatcher!

Diamant de Semilly staat bekend als de beste hengst in de wereld. Hij is een uitstekende springen talent en vaderfiguur. Hij geeft zijn goede galoppade, balans, sterkte en ongewone souplesse door aan zijn nakomelingen. Het bloed voert een groot deel van de beste genen van het Franse springbloed aan. Zijn vader Le Tot de Semilly was een legende in Frankrijk en voortdurend één van de top 10 hengst in alle leeftijdscategorieën in Fontainebleau. Via Elf III vinden we het bloed van Ibrahim, die een belangrijk aandeel heeft in de stamboom van bijna alle grote Franse hengsten. Het enorme sportief potentieel van Diamant de Semilly werd weerspiegeld in 1999, toen hij kampioen van Frankrijk werd. Sindsdien was hij meer dan regelmatig geklasseerd op diverse CSI’s. Hij bereikte zijn hoogste niveau in 2002: Wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk na een uitstekend seizoen. Hij bevestigde zijn capaciteiten in 2003 door het winnen van team zilver op de Europese kampioenschappen in Donaueschigen. Het seizoen 2005 eindigde met succes: de winnaar van twee Grand Prix CSI *** van Saint-Lô en Caen. In 2006 won hij de Grand Prix van België in Luik. Momenteel staat Diamant de Semilly bekend als beste springpaardvererver met een overtuigende 1e plaats op de WBSFH-ranking!

De moeder van Diamond Z is Catriona (v. Contender). Uit deze fokfamilie 669 komen verschillende goede sportpaarden. Catirona haar halfzussen Caprera Z (v. Cento) en Charme Z (v. Calvaro) hebben beiden succesvol 1m35 gesprongen voor ze werden ingezet in de fokkerij. Uit Chiquita Z (v. Calvaro en volle zus van Charme Z) komt Stakkador, deze Stakatto zoon is internationaal actief op 1m60 niveau! Verder vinden we ook halfbroer Jumper V (v. Ramiro Z) terug op 1m60 niveau. Verder in de moederlijn loopt Pourquoi (v. Concorde) 1m40 en ook haar zoon Ucchinno (v. Indoctro) springt verdienstelijk mee op internationaal niveau 1m50!

DIAMANT DE SEMILLY

LE TOT DE SEMILLY

GRAND VENEUR

VENUE DU TOT

VENISE DES CRESLES

ELF III

MISS DES CRESLES

CATRIONA Z

CONTENDER

CALYPSO II

GOFINE

FEMMENOR V

NIMMERDOR

WANNY