Dallas VDL

Kleur: Schimmel

Hoogte: 1.73m

Geboren: 2008

Dekgeld: €1200,-

Goedgekeurd door: Zangersheide, Oldenburg Verband, Hannover.

Aanstormend springfenomeen!!

De Grand Prix springende Dallas heeft een zeer sterke vaderlijn. Vader is de Darco x Capitol I zoon Douglas, die al vele Grand Prix springende nakomelingen heeft gebracht. Dan vinden we Heartbreaker, Mr. Blue en Nimmerdor die zich alle drie in de sport en fokkerij meer dan bewezen hebben. De volbloed Erdball xx zorgt voor bloed en hardheid, maar was ook vader van vele Grand Prix springpaarden.

Moeder Wonder A.S. bracht ook de verrichtingstopper Grand Slam VDL. Met een totaalscore van 90 punten kreeg hij de hoogste score ooit behaald in een KWPN verrichtingsonderzoek en afgelopen zomer behoorde hij tot de top 10 van Nederlands beste 6-jarige springpaarden. Overgrootmoeder is de preferente prestatiemerrie Bonnette, zij bracht o.a. het Grand Prix springpaard Annette. Bonnette is een volle zus van het internationale springpaard Drummer.

Palmares

Dallas is een moderne en correct gebouwde hengst met goede gangen. Hij springt met veel afdruk, veel vermogen en is zeer voorzichtig. Dallas slaagde als 3-jarige met goede cijfers voor zijn 70 dagen test in Adelheidsdorf. Bij het springen eindigde hij als tweede met o.a. een 8,53 – 9 – 8,5 – 9,05 voor de springonderdelen.

Dallas toont zeer veel potentie onder het zadel. Als 6-jarige was hij onverslaanbaar in de hengstencompetitie klasse Z/ZZ en scoorde hij een hattrick met overwinningen in Ermelo, Roosendaal en Zuidbroek. De successen worden nu voortgezet op hoger niveau. Dallas werd 4e in de wereldbekerwedstrijd en 8e in de Grote Prijs van Leszno. In La Coruna werd hij 4e in een 1.45m en Dallas won een 1.45m rubriek in Arezzo. Daarnaast werd hij o.a. 2e 1.40m Ommen, 4e 1.45m Ommen, 4e 1.45m Treffen, 4e 1.40m Maastricht, 5e 1.45m Treffen, 8e 1.45m Den Bosch, 8e 1.45m Treffen etc. In 2016 werd Dallas winnaar van de Puissance in Falsterbo, waarbij hij een muur van 1.90m hoog sprong. Daarnaast won hij rubrieken tijdens het CSI Drachten en het CH Buitenpost.

Nakomelingen

De oudste nakomelingen van Dallas lijken goed. Ze hebben mooie modellen en springen met snelle reflexen, veel afdruk en vermogen. Irvington VDL werd goedgekeurd voor het KWPN. Dacantos werd goedgekeurd en geprimeerd voor het Oldenburger Verband en slaagde met een score van 8,54 voor zijn verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf. Itendro werd Kampioen van het VWF vrijspringkampioenschap. Icarla werd reservekampioen van de springmerries op de CK Overijssel. Mister Mikado werd kampioen van de springveulens van de CK Drenthe.

Dochter Happyboera werd verkocht voor € 48.000 tijdens de Wolden Summer Sale 2017.

Dallas voldoet aan de PROK-, sport- en cornage-eisen van het KWPN.

Zijn nakomelingen worden door het KWPN in het veulenboek geregistreerd.

DOUGLAS

DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

OCOUCHA

FIONA M

CAPITOL I

BUFFET

WONDER A.S.

HEARTBREAKER

NIMMERDOR

BACAROLE

SONETTE

MR. BLUE

BONETTE