Baltic

Kleur: Bruin

Hoogte: 1.67m

Geboren: 2006

Dekgeld: €1500,- Gust €300,-

Goedgekeurd door: KWPN, UNIRE, Hannover

Baltic: Bewijst zich in sport en fokkerij.

Baltic is een zoon van de te vroeg gestorven Quaprice, die sprong op Grand Prix niveau. De keurhengst Jus de Pomme won dubbel goud op de Olympische Spelen van Atlanta en is vader van vele Grand Prix paarden. Daarna gaat de lijn verder met de bewezen verervers Wellington, Orthos, Joost en Rigoletto. Baltic’s moeder, de ster, preferent en prestatiemerrie Nellandra, bracht ook de goedgekeurde hengst Vegas VDL en het 1.60 m springpaard Don Vito van Ben Maher. Nellandra is de volle zus van het Grand Prix paard Melandra.

Baltic beschikt over 55,66% volbloed.

Palmares

Als 3-jarige werd Baltic kampioen van het verrichtingsonderzoek.

Als 7-jarige werd hij 6e in de VION CUP en 3e in de hengstencompetitie.

Baltic werd door James Billington opgeleid tot en met internationaal 1.60m niveau. Meerdere goede prestaties werden geboekt, zo werd hij o.a. 5e in de GP Leszno, 7e in de GP De Wolden en 7e in de GP Wierden en won hij een 1.45m in Zuidwolde. Daarnaast werd hij 3e in de VHO trofee, 2e 1.45m Drammen, 2e 1.45m Wierden, 5e 1.50m Kiel, 5e 1.45m finale Herning, 7e 1.45m Kronenberg, 8e 1.45m Roosendaal, 8e in 1.50m Geesteren en 8e 1.50m Ommen. In de Sires of the World sprong Baltic foutloos en eindigde als 10e.

Begin dit jaar nam Jur Vrieling de teugels over met direct een 2e plaats in de GP van Drachten.

Nakomelingen

De eerste resultaten van Baltic’s nakomelingen in de sport zijn indrukwekkend, de oudste nakomelingen zijn 8 jaar oud. VDL Farona werd Canadees Kampioen van de 7-jarige springpaarden en won deze titel ook als 6-jarige. Graziano werd Nederlands Kampioen van de klasse Z, reservekampioen van de 6-jarige springpaarden en op het WK voor 6-jarigen eindigde hij als 4e. Fancy Roos VDL won de GP Luttenberg en werd 9e in het KWPN-kampioenschap van de 7-jarige springpaarden, als jong paard scoorde zij 88 punten voor haar IBOP. Flick Flack boekte maar liefst 6 internationale overwinningen in Wiener Neustadt. Footloose won 4 internationale rubrieken, in Gorla Minore, Lons le Saunier en tweemaal in Bourg en Bresse. Fortuna Utopia won in Chazey sur Ain en in Busto Arsizio en was 2e in Cagnes-sur-Mer, Verbier en in San Giovanni di Marignano.

First Baltic won in Opglabbeek en in Nörtern-Hardenberg, was 2e in Opglabbeek en was 9e in de GP van Lichtenvoorde. Als 6- en 7-jarige was hij finalist op het WK in Lanaken. Firenze won twee rubrieken in Lummen en was 6e in de GP Lier. Fozella werd 2e in de puissance van Ommen. Gallicia won in Vilamoura en Vejer de la Frontera en was 2e in Kronenberg. Freya won in Oliva en was als 6-jarige finalist op het WK in Lanaken.

Dochters van Baltic scoren hoog op keuringen en vrijspringwedstrijden. Isarah van der Westerhoeve en Hipyrusa H scoorden 82,5 punten voor hun IBOP. Gyrusa H werd 6e in de finale van de nationale merriekeuring 2014 en scoorde 82,5 punten voor haar IBOP. Gidonia VDP werd kampioen van de CK Zuid-Holland en kreeg 88 punten voor haar IBOP. In 2013 waren er twee dochters hooggeplaatst in de finale van de NMK: Faviana werd 3e en Fancy Roos VDL 4e. Baltic heeft meerdere goedgekeurde zonen, waaronder Graziano VDL

Gindependence JWB was met € 200.000 de veilingtopper van de Wolden Summer Sale. In de WEF Sport Horse Auction 2016 werd Farona verkocht voor $240.000.

QUAPRICE BOIS MARGOT

QUIDAM DE REVEL

JALISCO B

DIRKA

WELLA I

LORD

LYRIK

NELLANDRA

JUS DE POMME

PRIMO DES BRUYERES

OPALINE DES PINS

ELLANDRA

WELLINGTON

WILANDRA