Alicante

Kleur: Schimmel

Hoogte: 1.70m

Geboren: 2005

Dekgeld: €1500,-

Goedgekeurd door: KWPN

Casall Ask x Indoctro x Lagos

Alicante, een prachtige schimmelzoon van Casall ASK, springt momenteel op 1m50-niveau met Jerome Guery. Alicante kenmerkt zich door zijn voorzichtigheid, zijn mooie exterieur en zijn grenzeloze vermogen. Zijn nakomelingen springen met dezelfde scherpe reflexen! Ondanks dat zijn oudste nakomelingen pas 6 jaar zijn, tonen ze reeds veel talent. Zo springt Fileva ST succesvol internationaal 5-jarige met Faye Schoch. Fabiola, (mv. Numero Uno) sprong dubbel foutloos tijdens het NK 5-jarige paarden met Jan Diepman. Fascinate HBC kreeg over 2 omlopen 1 tijdsfout met Angelique Hoorn. Ook de door Exclusive Breedings Stallions aangeboden Faldo is een zoon van Alicante.

Deze hengst stamt af van Casall ASK en samen met zijn uitzonderlijke moederlijn maakt dit hem een parel voor de fokkerij. Casall ASK nam deel aan de Olympische Spelen in Londen en won meerdere Grote Prijzen en wereldbekerkwalificaties. Daarnaast werd Casall al individueel 4de op het WK en EK! Ook in de fokkerij heeft Casall reeds bewezen een uitzonderlijk fenomeen te zijn. Zo bracht hij reeds diverse kampioenmerries tijdens de Elite merrieshow in Emlshorn en ook al kampioenhengsten bij diverse hengstenkeuringen zoals Casal Tino. Met reeds 45 goedgekeurde zonen en 53 staatmerries en zeer succesvolle nakomelingen zoals Powerplay onder Eric Lamaze (CAN), Casello met Douglas Lindelöw (SWE), Casallo Z onder Piergiorgio Bucci (ITA) en CT onder Hugo Simon kunnen we spreken van een topverever.

Alicante’s moeder, Texas M is een nakomeling van Indoctro. Texas M’s moeder, U-laester (v. Lagos) is niemand minder dan de zus van onder andere Calvin, Cantus en Lansing. Allemaal hengsten die hun sporen niet alleen in de springsport, maar ook in de fokkerij reeds meer dan verdiend hebben! Daarnaast vinden we in de moederlijn ook O-Chiara, de 1m60 springende Calido I terug. Ook Ciaco’s Son S is met zijn 8 jaar al succesvol in verschillende 1m40 proeven, net zoals Clearaway (v. Clearway).

Daarnaast heeft Alicante HBC de tweede hoogste fokwaarde van de hengsten in het betrouwbaarheidsinterval 70-80%.

CASALL ASK

CARETINO

CALETTO II

ISIDOR

KYRA XVII

LAVALL I

MALTIA

TEXAS M

INDOCTRO

CAPITOL I

VANESSA VII

U-LAESTER

LAGOS

MONOLINE