Enterbrook menu logoDierenkliniek EnterbrookDekstation EnterbrookMedewerkers van Dierenkliniek en DekstationEnterbrookOpeningstijden van Dierenkliniek en DekstationEnterbrook

Chirurgie paard EnterbrookOperatie paard

OCD
Chirurgie

Eind 2011 is de nieuw gerealiseerde operatie-kamer voor paarden in gebruik genomen. Verschillende chirurgische ingrepen kunnen nu  bij Uw paard uitgevoerd worden. Voorbeelden hiervan zijn:

Arthroscopie

Chips in het gewricht(ontstaan door trauma) en Osteochondrose(Groeiafwijking) zijn veel voorkomende problemen bij paarden. Het gaat hierbij om een los stukje bot. Dit komt meestal voor in de sprong, knie en kogelgewrichten. Dit probleem kunnen we aanpakken door middel van arthroscopie (=kijkoperatie).

Castratie

Het liggend castreren  behoort nu ook tot één van de mogelijkheden. De paarden  gaan hierbij volledig onder narcose en worden dan via de balzak of via de lies gecastreerd. Dit doen we voornamelijk bij hengsten die ouder zijn dan 3 jaar en  klophengsten. 

Wondbehandeling

De meeste wonden kunnen we ter plaatste schoonmaken en zo nodig hechten. Soms zijn de wonden zo gecompliceerd dat het onder algehele narcose behandeld moet worden. Hierdoor kunnen wij de wonden beter bekijken, schoonmaken en beter behandelen.

Navelbreuk

Navelbreuken komen geregeld voor bij jonge veulens. De buikwand is dan niet geheel gesloten. Hierdoor kunnen er darmen uitzakken. De meeste breukjes herstellen zich binnen een half jaar. In een enkel geval komt het voor dat de navelbreuk te groot is om zelf te herstellen. In deze situatie zal de buikwand operatief gesloten moeten worden.